Солома або тріска: чим краще сушити кукурудзу, — досвід ФГ на Київщині

На фермерському господарстві «Широкоступ» вже два сезони відпрацював зерносушильний комплекс виробництва «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» на альтернативному паливі — трісці. Це не перший досвід використання альтернативи в господарстві, бо раніше кукурудзу тут сушили на соломі. Про новий досвід сушіння, економіку використання тріски та вплив на колег-фермерів розповів керівник ФГ Олександр Широкоступ.

Досвід сушіння на соломі

ФГ «Широкоступ» має землі на Київщині, тож є потреба сушити в основному кукурудзу. За сезон в господарстві вирощують близько 7 тис. т культури. Саме для сушіння кукурудзи дванадцять років тому в господарстві встановили зерносушарку та теплогенератор на соломі.

«У нас старенька була сушка, польська. Ми встановили два теплогенератори на два мегавати. І таким чином сушили на тюках», — розповідає керівник господарства.

Як паливо використовували солому власного виробництва. По економіці це виходило дешево, але по ефективності виникало багато питань.

«Хоча це альтернатива, але це зовсім інше. Продуктивність була невелика — близько 100 тонн на добу, та ще й купа проблем. Звісно, що ми ресурс використали, але не були задоволені роботою тих теплогенераторів. Там треба камеру відкрити і дочекатися, коли догорить солома. Звісно, що тоді температура падає, немає постійного тепла, стабільність і продуктивність теж низька», — пояснює Олександр Широкоступ.

Керівник фермерського господарства Олександр Широкоступ

Керівник розповідає, що коли вирішив міняти сушильне обладнання, розглядав також закордонних виробників, — придивлявся до італійських зерносушарок та обдумував варіант їх переобладнання під альтернативу.

«Якось на виставці я оглянув обладнання «НОВОГО ЕЛЕВАТОРА», і , на мій погляд, воно мені здалося нічим не гіршим. Це було видно по якості, корпусу, обшивці. Подивилися всередину до теплогенератора, і я був підкуплений якістю. Потім поцікавився, де працює, зв'язався з тими людьми, які вже придбали, — вони були дуже задоволені. Тому я прийняв рішення вибрати цього виробника. Після того, як я сезон відсушив, я в захваті був від роботи і взагалі від якості обладнання», — ділиться керівник господарства.

Зараз у ФГ починається вже третій сезон роботи з новим зерносушильним комплексом, який працює на трісці.

Читайте також: Як сушити кукурудзу у 2023? Уроки минулого сезону

Потужність зерносушильного обладнання

У господарстві встановили зерносушарку із заявленою потужністю 300 тонн кукурудзи за добу при знятті 10% вологи. В якості палива використовують тріску. Олександр Широкоступ каже, що обладнання працює навіть більше заявлених потужностей: у господарстві виходили на показник 450 тонн сушіння на добу, коли вологість кукурудзи була 19..20%.

«Абсолютно немає ніякої різниці у продуктивності, чи ми сушимо на газу, чи на трісці, але ціна в рази дешевша, ніж на газу. Нас все повністю влаштовує, ми дуже задоволені. Якість відмінна. Дуже приємно, що саме таке шикарне обладнання виробляється в Україні», — ділиться керівник.

Читайте по темі: Сушка дуже вологої кукурудзи за один прохід — як працює ТАНДЕМ 1+1 зерносушарних комплексів НОВОГО ЕЛЕВАТОРА

Теплогенератор на щепі виробництва НОВИЙ ЕЛЕВАТОР

Економіка сушіння

Сушіння одного тонно-відсотка вологи на трісці коштує від 16 до 20 гривень, якщо купувати сировину.

«При цьому на газу два роки тому в мого сусіда на той же час виходило 88 гривень за тонно-відсоток», — каже Олександр Широкоступ.

За словами керівника, в перший же сезон роботи зерносушарний комплекс окупив себе.

«Минулого року на елеваторах в середньому брали 150-200 гривень за тонно-відсоток. Якщо знімаємо 10% вологи і ставимо в середньому ціну 180 гривень. Далі на елеваторі ще порахують прийомку, лабораторний аналіз, зберігання. 10% вологи коштує більше, ніж 2000 гривень. 1 тис. т — це 2 мільйони гривень. 7 тис. т — це 14 мільйонів гривень. Відбив. Це не рахувати ще логістику, — чи на 20, чи на 30 кілометрів будеш везти», — рахує Олександр Широкоступ.

У фермерському господарстві вирішили заготовляти тріску самостійно. Для цього придбали подрібнювач, який перебиває деревину до 160 мм, а також орендують щепорізи.

«Це паливо просто валяється у нас під ногами. Поясню: лісосмуги, які заходять у поля на паї, тобто, на ріллю, — їх треба очищати. Ми займаємось благоустроєм, і в нас з’являється паливо, яке ми переробляємо на щепу. Звісно, якщо цього не вистачає, можемо докуповувати. Але ціна значно дешевша, ніж газ», — пояснює аграрій.

На сезон для сушіння 7 тис. т кукурудзи господарству треба заготовити близько 1750 кубів тріски. Витрати на власну заготівлю вдвічі нижчі, ніж купівля палива, і складають близько 10 гривень на тонно-відсоток сушіння зерна.

Зверніть увагу: НОВИЙ ЕЛЕВАТОР. Чому ми працюємо тільки на власних зерносушильних комплексах?

Сушильний комплекс, що працює на щепі

Легко працювати з обладнанням

Ще одна перевага нового для господарства обладнання, — з ним простіше працювати, враховуючи попередній досвід господарства.

«Тут все зовсім по-іншому. Щепа автоматично подається завантажувачем в бункер, комп'ютер за всім слідкує. У нас працюють два оператори, позмінно. Коли йшла збірка комплексу, операторам показали весь технологічний процес та пояснили особливості роботи. Спеціалісти з «Нового Елеватора» навчили наших хлопців, переконалися, що вони вже можуть працювати самостійно, і тільки тоді поїхали», — каже керівник ФГ.

«НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» забезпечує також цілодобову підтримку операторів, якщо у них з’являються якісь питання в процесі роботи.

«У нас на стіні в операторській великими цифрами написаний номер телефону виробників. Навіть якщо в 2-3 години ночі щось оператору стає незрозуміло, він може набрати спеціалістів. Йому обов'язково пояснять, а якщо не виходить телефоном допомогти, то приїжджають. У нас таких випадків не було, все виходить добре, але ця умова обговорена і договорена. Виробники турбуються за те, щоб їхнє обладнання працювало», — ділиться керівник ФГ.

Господарство знаходиться на Київщині, як і потужності «НОВОГО ЕЛЕВАТОРА». Це дозволяє швидко постачати потрібні запчастини і не чекати довготривалої доставки із-за кордону.

Олександр Широкоступ каже, що колеги-фермери, побачивши його досвід, також звернулися по обладнання до цього виробника.

«Я дуже радий, що зробив саме цей вибір, що взявся за справу з «НОВИМ ЕЛЕВАТОРОМ». Ну і зараз побачили мої сусіди, побачив мій товариш, то вже минулого року також поставив собі такий комплекс, і дуже задоволений. А цього року інший мій товариш придбав таке обладнання, ще не працював. Дуже приємно, що сушильні комплекси такої якості роблять саме в нас, в Україні», — підсумовує аграрій.

Олена Гайдук, Elevatorist.com