Іноземні зернотрейдери, що продовжують працювати в рф

Аграрні компанії світового рівня продовжують працювати в росії і цим фінансувати знищення України. В матеріалі використані дані Єльського університету, спеціалісти якого від початку війни  займаються збором інформації про роботу іноземних компаній на території рф.

Bunge

Компанія Bunge — призупиняє експорт, але залишає певні внутрішні бізнес-процеси в росії. Зараз загальні активи «Бунге» у рф складають $121 млн. За даними Єльського університету Bunge Ltd має близько $1,5 мільярда з росії, що складає 2,6% доходу компанії загалом.

«Глобальний зерновий трейдер Bunge Ltd заявив, що «призупинив будь-який новий експортний бізнес з росії» після вторгнення москви в сусідню Україну, але його завод по переробці олійних культур в Росії все ще працює і обслуговує внутрішній ринок», — пише Reuters.

ADM

Міжнародна корпорація з переробки с/г продуктів ADM показала «невизначене зменшення масштабу несуттєвих операцій» в росії. Експерти Єльського університету віднесли компанію до групи тих, що відкладають майбутні заплановані інвестиції/розвиток/маркетинг, продовжуючи вести основний бізнес.

11 березня на сайті компанії опублікували наступне:

«Наша присутність у росії дуже обмежена, і сьогодні ми вирішили скоротити діяльність, не пов'язану з виробництвом та транспортуванням основних продуктів харчування та інгредієнтів. І ми, звичайно ж, продовжуватимемо дотримуватися всіх санкцій, законів і правил».

В росії компанія ADM має підрозділ бізнесу WILD ароматизаторів та 50% акцій Aston Foods and Food Ingredients, бізнесу з підсолоджувачів та крохмалю, зазначають в Reiters.

Cargill

Американська компанія Cargill, що працює на українському і на російському ринках, заявила, що не буде згортати свою роботу в межах країни-агресора.

«Ми продовжимо роботу основних підприємств із виробництва продуктів харчування та кормів у Росії. Їжа є основним правом людини і ніколи не повинна використовуватись як зброя. Цей регіон відіграє важливу роль у нашій глобальній продовольчій системі та є найважливішим джерелом ключових інгредієнтів для основних продуктів харчування, таких як хліб, дитячі суміші та пластівці», — повідомили в пресслужбі компанії Cargill.

В росії Cargill має 2500 співробітників. За даними Єльського університету, об’єм інвестицій компанії в рф склав $1,1 млрд.

Olam Group

Компанія Olam, що займається торгівлею харчовими продуктами по всьому світу і має штаб-квартиру в Сінгапурі, продовжує працювати на території росії. В рф Olam має 1900 співробітників

«На росію та Україну разом припадає 1% загального обсягу продажів», — відзначили експерти Єльського університету.

Для довідки: як зазначають на сторінці Єльського університету, для збору інформації про іноземні компанії, що продовжують працювати на території рф, використовувалися відкриті джерела та інсайдери з правління компаній.