Попит на зберігання зерна в елеваторах зростає — участники ринка

Через складну ситуацію з експортними відвантаженнями попит на зберігання на зерносховищах зріс. Якщо зараз в Україні є надлишок елеваторних потужностей, то пізня зернова група цей надлишок ліквідує.

Про це Elevatorist.com розповіли експерти в матеріалі «Нерівномірний попит на зберігання зерна та здешевлення сушіння, — що відбувається на ринку елеваторних послуг».

«Експортують мало, значить залишків залишається багато. До того ж йде пізня зернова група, потрібно теж її десь зберігати. І сьогодні очікування по пізній зерновій групі теж у нас непогані. Тому прогнозуємо, що все ж таки попит на зберігання буде доволі високий»,— говорить директор з роботи елеваторів компанії «НІБУЛОН» Валерій Реуцой.

Читати по темі: Зберігати зерно в рукавах реально до двох років — експерт

В компанії «Прометей» теж відмітили збільшення попиту на зберігання на елеваторах, та пояснюють це бажанням аграріїв дочекатися кращих цін.

«Попит на зберігання зерна високий, оскільки вартість, особливо, зернових культур, низька. Не кожен фермер має місткості для зберігання, щоб дочекатися підвищення цін і пізніше реалізувати свою продукцію, тому вони користуються послугами елеваторів»,— зазначили в компанії.

Також на елеваторах ГК «Прометей» зріс попит і на доробку зерна в порівнянні з минулим роком.

«Ціни на засоби захисту рослин від бур'янів високі, і не всі сільгоспвиробники, особливо, фермери-одноосібники, мають кошти для достатньої обробки полів, тому, відповідно, рівень смітної домішки в такій продукції високий і потребує доробки до базисних показників», — пояснили в «Прометеї».