Уряд України схвалив нову процедуру експорту певних видів продукції до окремих держав-членів ЄС

Україна напрацювала і представила до Європейської комісії план дій щодо контролю за експортом. За словами міністра агрополітики Миколи Сольського, пропозиція української сторони має розрядити ситуацію.  

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Мінагрополітики

«Згідно з нашим планом дій Україна буде контролювати і регулювати експорт наступним чином. Ми погоджуємо з Єврокомісією і з країнами імпортерами необхідний перелік і об’єм аграрної продукції з чотирьох культур, вони в свою чергу визначають чи готові приймати ці культури, коли і в яких об’ємах. Лише після цього ми видаємо дозволи нашим підприємствам на експорт тієї чи іншої продукції. Тобто Україна контролює свій експорт і погоджує його з приймаючими країнами»,— наголосив Микола Сольський. 

Він повідомив, що сьогодні Уряд України схвалив нову процедуру експорту певних видів продукції до окремих держав-членів ЄС. В ній передбачено, що 4 культури: кукурудза, ріпак, соняшник, пшениця, які йдуть в режимі експорту до 5 держав мають отримати ліцензію Мінекономіки за погодженням з Мінагрополітики. 

«Ми віримо, що така схема роботи задовільнить усі сторони. І навіть ті три країни, які зараз виступають проти українського аграрного експорту, також доєднаються до цього плану. Оскільки у всіх нас одна мета - перемога у цій страшній війні. А для цього має бути взаєморозуміння і взаємопідтримка між нами»,— підкреслив Міністр агрополітики України.