По станції Вадул-Сірет продовжується накопичення вагонів

Понад 2 тис. вагонів наразі рухається у напрямку станції Вадул-Сірет. Із них 200 одиниць — колії 1435 мм, а решта — 1520 мм. Переважну більшість вантажів, що прямують у вагонах колії 1520 мм, становлять зерно (приблизно 900 вагонів).

Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов під час наради співробітників АТ «Укрзалізниця» із представниками перевізників Румунії та Молдови 19 вересня, передає Rail.insider.

Основною причиною ускладнення роботи по цій станції називають недотримання графіків руху іноземними перевізниками по колії 1435 мм.

Як зауважив представник Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця», бували випадки, коли з Дорнешт вирушали один за одним три перевізники. Проте станція Вадул-Сірет може обробляти лише один потяг по євроколії одночасно. Відповідно зростає час роботи з наступними поїздами, адже їм доводиться простоювати в очікуванні.

Читати також: На переході Вадул-Сірет—Дорнешти значне накопичення вагонів

Загалом до графіка закладено п’ять «ниток» для руху поїздів колією 1435 мм із розмежуванням часу. Проте перевізники не завжди його не дотримуються. Внаслідок цього ускладнюється робота і з потягами по колії 1520 мм.

Наразі щодоби вдається здавати по три потяги коліями 1435 мм і 1520 мм. Проте за умови дотримання графіка можна було б збільшити кількість «вузьких» поїздів до п’яти на добу, зауважили українські залізничники.