Агрохолдінги активно переобладнують зерносушарки для роботи на альтернативному паливі

Якщо раніше теплогенератори на зерносушарках встановлювали переважно маленькі фермери, то зараз до цього процесу все активніше долучаються агрохолдинги.

Про це сайту Elevatorist.com розповів засновник та керівник GRECO group Іван Корженко.

«У 2022 році переважно переобладнуються середні та великі підприємства. Для прикладу, у цьому році з TESSLAGROUP ми заключили і вже успішно виконали контракт на переобладнання 10 сушарок, «ТАС Агро» встановлює 8 теплогенераторів, тощо. Тобто це питання вивчили і пропрацювали клієнти великого сегменту», — говорить Іван Корженко.

GRECO group виготовляють теплогенератори для зерносушарок потужністю від 3 до 20 МВт. Взагалі 70% від всіх замовлень мають потужності від 5 до 16 МВт.

«Якщо ми порівняємо роботу на альтернативних видах палива з природнім газом, то з газом собівартість сушіння кукурудзи становить орієнтовно і прогнозовано від 50 до 100 грн на 1/т/%. А ось при роботі теплогенератора ми маємо собівартість сушіння від 5 до 10 грн на 1/т/%»,— навів підрахунки Іван Корженко.

Він додав, що з початку діяльності компанії і до кінця 2021 року GRECO group переобладнали 230 об’єктів. При цьому попрацювали з 95% всіх типів зерносушарок, що є в Україні.