Прометей закупив більше пів сотні хоперів

Прометей закупив 54 хопери
Прометей закупив 54 хопери
Джерело фото: Прометей

ГК «Прометей» придбала 54 вагони-хопери в рамках масштабної програми розвитку транспортної автономності компанії. Реалізація програми стартувала більше року тому.

Про це повідомляє пресслужба ГК «Прометей».

Дебютний проект із придбання 54 вагонів компанія реалізувала у рамках лізингової угоди з Першим Українським Міжародним Банком (ПУМБ). Загальний обсяг інвестицій у проект становить $3,8 млн.

«Як показує практика, вже не перший рік, у пік сезону орендованих вагонів не вистачає. Власні вагони дозволяють відвантажувати та перевозити продукцію без жодних обмежень, що дає нам конкурентну перевагу»,  розповів власник ГК «Прометей» Рафаель Гороян.

В компанії зазначають, що на сьогоднішній день потреба в залізничних вагонах оцінена на рівні понад 300 одиниць.

Читати по темі: Прометей модернізував елеватори новими навантажувачами

«Новий напрямок дозволить компанії заробити додаткову маржу та утримувати нашого агровиробника на досить висококонкурентному ринку. Оскільки трейдерська маржа з ​​кожним роком дедалі меншає, ГК «Прометей» знаходить нові інструменти для збільшення маржинальності на кожній тонні. Це буде синергія для елеваторних господарств, синергія для трейдерів і в комплексі з нашими проектами «АгроМаркет» та «Прометей Маркет» дасть хорошу віддачу. За цими проектами для членів клубу агровиробників «Прометей» доступна функція фінансування під майбутній урожай», — зазначив Рафаель Гороян.

Нагадаємо, що у січні 2022 року ГК «Прометей» придбала 5 тягачів MAN. Крім того, у середньостроковій перспективі компанія має намір придбати ще 35 машин.