Ціни на українську пшеницю стабілізувалися

Зупиненню падіння цін на українську пшеницю сприяла заява Росії щодо повернення частини військ після навчань до місць дислокації. Певне цінове дно вже було досягнуто, обсяги, що «горять», продані.

Про це повідомляє Refinitiv Agriculture.

На 15 лютого 2022 р вартість пропозицій української пшениці з протеїном 11,5% та 12,5% FOB Бердянськ з постачанням у лютому-першій половині березня склала 284-285$/т та 288$/т FOB Бердянськ відповідно. Це приблизно на $1 вище п'ятниці 11 лютого. Пропозиції пшениці з протеїном 11,5% FOB Миколаїв також додали у ціні приблизно на 1$/т — до 310$/т.

«У той же час пшеничні котирування на біржах CBOT та Euronext у вівторок 15 лютого демонстрували стрімке зниження на тлі тієї ж інформації. Пропозиції кукурудзи в Миколаєві підвищилися приблизно до 284-285$/т FOB з поставкою в лютому. При цьому у вівторок із боку CBOT надходили сигнали знижувальної спрямованості. Крім інформації про повернення частини російських військ після навчань до місць дислокації, в Аргентині за тиждень прогнозуються дощі, які можуть покращити стан посівів кукурудзи», — повідомляють аналітики.

Нагадаємо, 10 лютого ціни на російську пшеницю в Азовських портах знизились до рівня жовтня 2021 р. Це сталося через високу конкуренцію з українськими пропозиціями та слабкий попит турецьких покупців.