Планування перевезень зерна Укрзалізницею зміниться до початку нового МР

Проєкт щодо раннього відповідального планування вантажних перевезень АТ «Укрзалізниця» планують реалізувати до 1 червня 2022 року. Він дозволить виправити ситуацію зі зривами контрактів і дасть змогу запобігти збиткам аграріїв через неефективну роботу перевезень.

Про це стало відомо в ході чергового засідання міжвідомчого логістичного штабу, повідомляє Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).

«Зі свого боку провідні аграрні асоціації одноголосно підтримали реалізацію цього проєкту, готові доєднатися до робочої групи з його спільної розробки й очікують на старт проєкту на національному рівні вже в межах 2022/2023 маркетингового року», — повідомляє УКАБ.

Читати по темі: Ажіотажні ціни на зерновози створили самі учасники ринку — Ткачов

У ході зустрічі директор департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Андрій Мірошніков запевнив, що реалізувати пілотний проєкт щодо планування зернових перевезень можливо в межах 1,5—2 місяців, тобто до 1 червня 2022 року провести зміни у підходах до перевезень Укрзалізниці та врівноважити попит та пропозицію у залізничній логістиці вантажів.

«Деякі контрагенти вже скористалися цією можливістю через Прозорро.Продажі та викупили 9 маршрутів на місяць до травня 2022 року, але це лише 2,5% від можливостей Укрзалізниці. Наразі обговорюється можливість та особливості адміністрування планування вантажних перевезень, а також відповідальності всіх учасників перевезень в часовому горизонті 12 місяців», — зазначили в Мінагро.

Нагадаємо, компанія G.R. Agro використовує для перевезення зерна власний автопарк із 70 вантажівок. У порівнянні з залізничними перевезеннями, при перевезенні зерна автотранспортом у компанії виникає менше логістичних проблем.