Зернотрейдери розповіли про причини відмови від залізничних перевезень

Вагони-зерновози
Вагони-зерновози
Джерело фото: Пресс-служба G.R. Agro

Компанія G.R. Agro використовує для перевезення зерна власний автопарк із 70 вантажівок. У порівнянні з залізничними перевезеннями, при перевезенні зерна автотранспортом у компанії виникає менше логістичних проблем.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Вартість перевезень на сьогоднішній день можна порівняти з залізничними перевезеннями, періодами виходить навіть дешевше, але в цій ситуації завдяки довгостроковим налагодженим контактам і договорам автомобілі компанії розвантажуються без затримок і простоїв у портах», — зазначили в компанії.

G.R. Agro розглядають поновлення перевезень зерна «Укрзалізницею» у разі зниження тарифів на вантажоперевезення. 

Серед основних проблем «Укрзалізниці» цього сезону G.R. Agro виділяють:

  • Підвищення вартості перевезень 1 т зерна залізницею — з 380 грн/т до 1555 грн/т.
  • Нестача вагонів ЦТЛ та затримки поставок вагонів за заявками елеваторів. У разі недопостачання заявленої кількості вагонів на елеватор з боку УЗ, виникає проблема недовідвантаження обсягу зерна за контрактами з боку компанії.
  • Збільшення кількості кинутих завантажених вагонів на коліях у 3 рази. Простої можуть досягати 4-5 днів. Це призводить до затримок відправок уже розподілених вагонів та зривів основних термінів постачання продукції до Одеських та Миколаївських портів.
  • При оформленні заявок на власні вагони експедиторів компанія зіткнулася з проблемою черги на 1 місяць вперед, тому що практично весь парк вагонів оформлений під великі замовлення з боку мультинаціональних трейдингових компаній.