Для погашення китайського кредиту ДПЗКУ є декілька варіантів дій — джерело

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) має здійснити чергову виплату по китайському кредиту 21 січня 2022 року. Однак чи є у корпорації кошти для цієї виплати — невідомо. Наразі існує чотири варіанти дій з погашення китайського боргу ДПЗКУ.

Про це AgroPolit.com повідомило джерело в уряді.

Читати по темі: У ДПЗКУ немає коштів для погашення китайського кредиту

«Перший (варіант — прим.ред.) — виплата за китайським кредитом шляхом списання наявних коштів у ДПЗКУ. Їх недостатньо. Другий — просили кредит у держбанків, але жоден із них не погодився на це. Третій варіант —  надати допомогу ДПЗКУ у вигляді позики від одного з прибуткових держпідприємств. Всі, хто міг її надати, наразі відмовчуються», — каже співрозмовник.

За його словами, існує ще один варіант — розкриття держгарантій Мінфіном. Поки що незрозуміло, який варіант оберуть.

На запит AgroPolit.com у «ДПЗКУ» відповіли, що сумлінно виконують свої фінансові зобов’язання перед кредитором і наразі корпорація вживає всіх необхідних заходів для здійснення чергового платежу.

Від керівниці Міністрества економіки Юлії Свириденко AgroPolit.com не отримав жодної відповіді на запитання про погашення кредиту «ДПЗКУ».

Читати по темі: ДПЗКУ можуть розділити на три проекти для погашення китайського кредиту

Нагадаємо, Україна може подати два позови на Експортно-імпортний банк Китаю, щоб уникнути дефолту ДПЗКУ через китайські кредити.