АМПУ завершила днопоглиблення для двостороннього пірсу Risoil

ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) завершило днопоглиблення в порту Чорноморськ в акваторії першого ковша Сухого лиману на підходах до пірсу Risoil. Глибину збільшили до 15 метрів. 

Про це повідомила пресслужба АМПУ.

«В ході виконання днопоглиблювальних робіт виявилося, що на ділянці днопоглиблення знаходився ряд підводних перешкод. В результаті натрапляння на одну з них земснаряд Dunay навіть вимушений був на деякий час призупиняти роботу. Для здійснення підводного обстеження, з’ясування типу та габаритів підводної перешкоди, а також способу її видалення з ділянки днопоглиблення були залучені фахівці Водолазної служби адміністрації Одеського морського порту», — повідомили в АМПУ.

Припущення підтвердилося і з дна підняли бетонний якір вагою 70 т і близько 5 метрів у діаметрі.

Читати по темі: У Рисоіл розповіли, коли добудують двосторонній пірс

Після підйому підводної перешкоди днопоглиблювальні роботи продовжили і завершили у встановлені терміни.

«Група компаній Risoil рада ставати ініціатором подій, що зрештою змінюють майбутнє порту на краще. Сподіваємось, що вже у червні цього року ми повноцінно запустимо об‘єкт на стику причалів № 10,11 та зможемо прийняти перші судна», — зазначило керівництво Risoil. 

Нагадаємо, Рисоіл Термінал почав монтаж першої партії технологічного устаткування на двосторонньому пірсі в морському порту Чорноморськ. Це стало наступним етапом комплексної реалізації інвестиційного проєкту.