У ДПЗКУ немає коштів для погашення китайського кредиту

У «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ) недостатньо коштів для здійснення обов'язкових платежів за китайським кредитом.

Про це стало відомо в ході засідання робочої групи з питання китайського кредиту «ДПЗКУ», повідомляє пресслужба Мінекономіки.

В.о. голови правління «ДПЗКУ» Василь Коваленко повідомив, що черговий термін сплати обов'язкових платежів припадає на січень наступного року. Сума готівки на рахунках Товариства є недостатньою для сплати обов'язкових платежів.

Василь Коваленко вважає, що реалізація інвестиційних проектів з модернізації існуючої інфраструктури дозволить використовувати власні потужності для операційної діяльності. Це сприятиме створенню максимально ефективної моделі функціонування «ДПЗКУ» як компанії повного циклу.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України має намір виплатити в 2022 році 6,3 млрд грн державних гарантій за китайськими кредитами ДПЗКУ.

Чистий фінансовий результат ДПЗКУ за І півріччя 2021 г — збиток у розмірі 87 млн ​​грн. У той час за аналогічний період 2020 р збиток склав 3 млрд 446 млн грн.