Українське Дунайське пароплавство поверне в роботу морський флот

«Українське Дунайське пароплавство» (УДП) розпочало роботу з повернення вантажних морських перевезень. Пароплавство відремонтує спочатку два власних морських судна, повернуті з бербоут-чартеру, а потім до кінця року приєднає до них ще одне. 

Про це повідомляють «Порти України».

«Плануємо вже у цей сезон починати їх експлуатацію у якості одного з елементів нашої комплексної логістичної моделі»,— вказала прес-служба.

Зараз в УДП створили комплексний логістичний ланцюг для українського експорту, який включає власну перевалку, перевезення баржевим караваном по Дунаю та завантаження на морське судно у порту Констанца (Румунія) за принципом борт-борт.

«За півроку логістична схема відпрацьована і готова до масштабування. Ми розглядаємо збільшення потужності перевалки у порту Констанца, що дозволить пришвидшити обробку караванів»,— зазначають у пароплавстві.

Розглядається також розвиток інших напрямків експорту агропродукції з України — зокрема, контейнерні перевезення продуктів переробки або нішевих агрокультур до Австрії та Німеччини.

УДП запроваджує для аграріїв нові сервіси, зокрема, інструменти хеджування логістичних ризиків — підписання довгострокових контрактів, які дають можливість клієнтам фіксувати ставки фрахту перевезення нового врожаю.

ПрАТ «УДП» здійснює річкові вантажоперевезення по Дунаю. Компанія експлуатує понад 20 самохідних суден вантажного річкового флоту та приблизно 200 несамохідних суден, що дозволяє оперувати приблизно 20 баржевими караванами. Основу вантажів у 2022 році складають зернові та металургійна сировина.

Крім того, компанія почала розвивати напрям контейнерних перевезень і запустила регулярні контейнерні каравани.

Нагадаємо, УДП поновлює виготовлення барж з великою вантажністю із суден-донорів