В ГК Прометей повідомили про втрату покупця через роботу термінала Транссервіс-2008

В Групі компаній «Прометей» повідомили, що через схеми термінала «Транссервіс -2008» в порту Чорноморськ від послуг ГК відмовився закордонний покупець.

Про це розповіли в пресслужбі Групи.

Зазначається, що компанія втратила контракт на постачання великої партії агропродукції, укладений з іноземним партнером. Відмова від співпраці спричинила прямі і непрямі збитки.

Судно стояло з 12 січня 2023 року в очікуванні проходження комісії в Стамбулі. Збитки за його простій склали понад $1 млн. У зв'язку з непрозорістю по термінах постановки до причалу судно було канцельовано.

«Таке ставлення до іноземних покупців українського зерна, на жаль, не додає довіри ні до «зернового коридору», ні до нашої країни. Статус продавця, який мають українські зернотрейдери на міжнародній арені і так не найкращий, а зі здійсненням афер припортовим терміналом просто обвалюється», — сказав один з керівників ГК Прометей Сергій Ольховський.

Нагадаємо, Група компаній «Прометей» стверджує, що «Транссервіс-2008» регулює чергу суден під навантаження в ручному режимі та підготувала заяву в прокуратуру щодо цього. В свою чергу керівництво термінала пояснило, що постановка суден під навантаження залежить від наявності готового вантажу.