Мінагрополітики вдосконалює розподіл квот на суднозаходи між портами та терміналами

Уряд працює над принципами розподілу квот між портовими операторами за новим порядком в рамках «зернового коридору». Відповідно до пілотного варіанту, розподіл суднозаходів залежатиме від потужності та виду діяльності порту.

Про це повідомила пресслужба Мінагро.

«Представники громадських організацій та бізнесу підтримали прозоре формування та місячне планування черг із оприлюдненням цієї інформації на сайті Адміністрації морських портів України. Це забезпечує всім учасникам ринку доступ до інформації про стан кожного терміналу», — зазначили в повідомленні.

Проте базовий принцип розподілу квот на кількість суднозаходів між портами та терміналами залишився спірним питанням, оскільки кожен порт має різну кількість терміналів та операторів, пропускну спроможність та їх специфіку. 

«Напрацьовується пілотний варіант, який дозволить розподіляти судна між терміналами, незалежно від порту, але в залежності від потужності та виду діяльності. Сподіваємося, в найкоротший час допрацювати цей алгоритм із усіма учасниками процесу й очікуємо, що нова процедура покаже себе ефективно. Після напрацювання відповідних пропозицій повернемося до їх обговорення», — сказав міністр агрополітики Микола Сольський.