ГК Прометей готує заяву у прокуратуру щодо формування електронної черги зернового коридору

Група компаній «Прометей» наполягає на тому, що електронна черга в портах на відправку «зернового коридору» формується нечесно, та готує позов у прокуратуру.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Нагадаємо, раніше у ГК «Прометей» стверджували, що електронна черга у «зерновому коридорі» регулюється за хабарі, зокрема йшлося про непрозору ситуацію на припортовому терміналі «Транссервіс-2008». В свою чергу керівництво термінала пояснило, що постановка суден під навантаження залежить від наявності готового вантажу, та стверджує, що судно MAGNUM залишалося у черзі, бо на терміналі «Транссервіс-2008» було накопичено недостатньо об'єму продукції для його завантаження.

Проте в ГК «Прометей» наголошують, що «впевнені, що всю цю історію розіграно корупціонерами Адміністрації морських портів України, а термінал «Транссервіс -2008» виступає маленьким інструментом у всій цій ситуації, або знаходиться у змові з чиновниками АМПУ».

«Компанія «Прометей» має всі підстави так стверджувати, при необхідності ми пред'явимо необхідні докази. Ми підготували заяву на ім'я Генерального прокурора України з проханням прореагувати на бардак і анархію», — зазначив керівник ГК «Прометей» Сергій Ольховський.

Також у компанії стверджують, що термінал самостійно визначає, яке судно завантажуватиметься наступним.

«Вносимо ясність та пояснюємо механізм схеми. Одна з компаній групи «Прометей» укладає договір про перевалку вантажу з оператором, який має квоту на даному терміналі. Після укладання контракту вона має право завезти судову партію на склади термінала. І тут починається «гра»: термінал може як дозволити оперативно накопичити судову партію продукції, так і зупинити приймання, пославшись, наприклад, на відсутність вільних місткостей для зберігання», — зазначили в ГК.

У компанії наголошують, що в результаті повний обсяг судової партії ГК «Прометей» завезти не дають, однак для інших компаній обмежень немає.

«Безумовно, у цій справі диригентом виступає АМПУ, тому потрібно жорстко припинити хибну практику чиновників, які прикривають незаконні схеми!» — вважає керівник ГК компаній «Прометей» Рафаель Гороян.