На терміналі Транссервіс-2008 відкидають звинувачення у непрозорій роботі в рамках Зернового коридору

ТОВ «Транссервіс-2008» не має будь-яких правовідносин з ГК «Прометей», жодні договори на надання послуг з перевалки зернових вантажів навалом з цим підприємством не укладалися. Вантаж, який надходить на термінал під навантаження судна MAGNUM, прямує в адресу іншої компанії.

Таку відповідь на інформаційний запит Elevatorist.com щодо ситуації з непрозорим обслуговуванням суден, про яку повідомила ГК «Прометей», надали на терміналі «Транссервіс-2008».

Керівництво терміналу пояснило, що судна SANITA S, ASL ILEANA, EUROSUN та NADA, які пізніше пройшли Зерновим коридором, стали під навантаження раніше, тому що весь об'єм вантажу був готовий до перевантаження. Судно MAGNUM, хоча й пройшло коридором раніше, залишається у черзі через те, що на даний час на терміналі «Транссервіс-2008» накопичено менше половини необхідного для його завантаження об'єму продукції, тому його обробка на даний момент неможлива.

На терміналі також зазначили, що їм невідомо, яким чином формується електронна черга на обробку суден, які заходять на термінал у рамках Зернової ініціативи. Крім того, термінал «Транссервіс-2008» взагалі не здійснює контроль за дотриманням черги, бо це не входить до статутної діяльності підприємства.

На терміналі повідомили, що вважають будь-які звинувачення ГК «Прометей» у непрозорості роботи на ТОВ «Транссервіс-2008» надуманими та безпідставними.