В Мінагрополітики затвердили критерії визначення критично важливих підприємств

Наказом від 21.02.2023 р. № 223 в Мінагроплітики затвердили Критерії з визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період (із змінами, внесеними наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23 лютого 2023 року №242).

Про це повідомляється на сайті міністерства.

Визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період, здійснюються за такими критеріями:

  1. підприємства, які обробляють землі с/г призначення на площі не менше 1000 га або мають застрахованих працівників не менше 50 осіб;
  2. підприємства основним видом діяльності, станом на 1 січня 2022 року, є КВЕД, який зазначено у наказі Мінагрополітики від 21.02.2023 № 223.

 

Для прийняття рішення про визначення підприємства, яке має важливе значення в галузі сільського господарства національної економіки в особливий період, треба, щоб була відповідність двом критеріям, наприклад:

  • підприємство має не менше 1000 га оброблюваних сільгоспугідь і відповідність до КВЕДів, визначених вищевказаним наказом;
  • підприємство має не менше 50 застрахованих працюючих осіб і відповідність до КВЕДів, визначених наказом.

Підприємства, що обробляють понад 1000 га, можуть подавати заявки на визначення підприємства критично важливим через ДАР, інші підприємства подають заявки на визначення підприємства критично важливими в установленому порядку.

Нагадаємо, листи на бронювання військовозобов'заних працівників, що були подані до 27 січня 2023 року, і по яким не було прийнято рішення Мінекономіки, втратили свою актуальність у зв’язку із скасуванням постанови КМУ від 03.03.2022 №194.