Листи на бронювання, подані до 27 січня 2023 року, по яким не було прийнято рішення, стали недійсними — Мінагрополітики

Листи на бронювання військовозобов'заних працівників, що були подані до 27 січня 2023 року, і по яким не було прийнято рішення Мінекономіки, втратили свою актуальність у зв’язку із скасуванням постанови КМУ від 03.03.2022 №194.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Наразі подавати заявки на бронювання необхідно відповідно до нового Порядку.

«Оновлений порядок важливий. Він зараз фактично передбачає два основні типи подання документів на бронювання: перший — це підприємства, в яких є мобілізаційне завдання, вони подаються через ОВА; другий — підприємства, які такого завдання не мають. Останні будуть поділені на дві підкатегорії: агропідприємства, які мають більше 50 працівників, і ті, які обробляють більше 1 тис. га, подаватимуться через Мінагрополітики», — заначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

В Мінагрополітики звертають увагу агропідприємств на те, що подання заявок на визначення підприємств, установ, організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, здійснюється виключно відповідно до Порядку та критеріїв, затверджених постановою КМУ від 27.01.2023 № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час».

«Окремо наголошуємо, що це не має відношення до Порядку віднесення об’єктів до критичної інфраструктури, затвердженого постановою КМУ, від 9 жовтня 2020 р. № 1109», — підкреслює міністерство.

Нагадаємо, в Мінагрополітики роз’яснили новий Порядок бронювання військовозобов’язаних.