Innovatus Capital Partners стверджує, що термінал GNT Group не дозволив їхнім представникам побачити на власні очі зіпсоване зерно

Термінал GNT Group не попереджав компанію про утилізацію зерна вартістю $25 млн, хоча був зобов’язаний направити відповідне повідомлення, стверджують в Innovatus Capital Partners.

Про це на запит Latifundist.com повідомила пресслужба Innovatus Capital Partners.

В Innovatus розповіли, що бачили висновок Bureau Veritas, де вказано, що пшениця та ячмінь мають неприємний запах, зерна проросли, але об’єктивну відповідь щодо стану заставленого майна можна було б отримати лише у випадку його перевірки інспекторами, призначеними Innovatus. 

Інспекторам надавалися лише документи, у той час, як подивитися на саме зерно термінал не дозволяв, хоча Innovatus мав право на такі паралельні дослідження, а термінал був зобов’язаний забезпечити доступ інспекторів до приміщень, де зберігалися заставлені товари.

В компанії вважають, що GNT просто бажає виграти для себе час, а всі заяви GNT про достатність зерна на терміналі є голослівними

«‎Якби GNT мала свіже зерно, яким би можна було замінити нібито зіпсоване заставлене зерно, цю заміну можна було би доволі швидко оформити шляхом підписання стандартної додаткової угоди до Договору застави. Після цього Innovatus зміг би звернути стягнення на заставу шляхом її продажу»‎, — наголосили в Innovatus.

Однак, вважають в Innovatus, менеджмент GNT не звертався до них із пропозицією про заміну зерна. 

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року на потужностях зернового термінала «Олімпекс Купе Інтернешнл» в Одесі зберігалось зерно, яке було у заставі в Innovatus. В компанії вважають, що зерно нібито було розграбоване й продане. Загальну суму зерна та інших запасів Innovatus оцінюють в $25 млн.

GNT Group заперечує всі звинувачення на свою адресу та заявляє про готовність виконувати свої зобов’язання перед кредиторами у будь-який цивілізований спосіб.

Водночас суд Англії все ж вирішив арештувати активи Сергія Грози та Володимира Науменка, власників компаній GNT Group і Olimpex Coupe International, на суму $118 млн.