Лемтранс запустив вантажний та зерновий термінали на кордоні з Польщою

Група «Лемтранс», до якої входить «Левада-Карго», разом із партнером запустила вантажний термінал «Мостиська» (CTM) на кордоні України та Польщі та зерновий термінал. 

Про це розповів директором зі стратегії та розвитку компанії «Левада Карго» Валерій Андріанов міжнародному журналу «Судноплавство», повідомляє пресслужба компанії.  

Термінал здатний додатково переробити до 5 млн тонн різних вантажів щорічно.

«Ми адаптувалися до потреб та добудували з партнером ще зерновий термінал, який може перевантажувати 60 тис. т зерна на місяць»,— пояснив Валерій Андріанов.

Він також розповів, що компанія продовжує працювати та інвестувати в Україну.

«Ми будемо фокусуватися на проектах, які в перспективі зможуть збільшити частку контейнеризації вантажів. Саме тому у нас, та компанії «Лемтранс» як інвестора, є плани розпочати будівництво наступних інтермодальних терміналів… Зараз наша компанія вже підготувала земельні ділянки та формує проєкти для будівництва мережі внутрішніх контейнерних терміналів в Україні. Ми впевнені, що ця інфраструктура буде актуальною як у поточних умовах, так і після перемоги України»,— зазначив керівник.

В компанії також вважають, що в Україні сьогодні є сенс інвестувати в розвиток річкових перевезень, розвиток наявних портів Дунайського регіону, створення річкового порту, мультимодального терміналу в дунайському регіоні.

Нагадаємо, перевантажувальний термінал «Лемтранс» запланувала побудувати ще у 2021 році