У напрямку прикордонних переходів з ЄС черга вагонів- зерновозів скоротилася на 41%

З початку 2023 року накопичення зернових вантажів на «Укрзалізниці» в напрямку прикордонних переходів з ЄС скоротилося на 2 тис. 778 вагонів (-41%). 

Про це йшлося в ході наради залізничників із представниками ринку аграрних перевезень у четвер, 19 січня, пише Rail.insider.

«На початку місяця ми мали чергу зерновозів в напрямку кордону 6 тис. 834 вагони. На сьогодні лише 4 тис. 56 вагонів. Тобто на 41% черга скоротилася. Це дуже гарний показник»,— сказав заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

За його словами, в середньому розрахункова черга наразі складає 9 діб.

Фактична середньодобова здача вантажів через залізничні стики за січень у порівнянні з груднем 2022 року збільшилась на 187 вагонів. Проте з зерновими вантажами відбулось зменшення на 45 вагонів, з 612 одиниць на добу до 567. Зменшення становить 7%.

Найбільш проблемний стик щодо транспортування зерна — Батьово–Еперешки. Там в черзі 831 вагон з зерном. Накопичення в середньому 11 діб. Проте по одному із перевізників — MMV Hungarian — черга тут перевищує 20 діб, тож УЗ планує найближчим часом ввести конвенцію на відправлення вантажів на його адресу.

Другий проблемний щодо транспортування зерна стик — Дяково–Халмеу.

«Звертаюсь до вантажовідправників: бажано зменшити навантаження на ці два переходи. Також ті, хто планував перевезення до Батьово, прошу анулювати плани»,— повідомив Валерій Ткачов.

Він також відзначив, що загалом станом на 18 січня уже перевезено на експорт понад 1,7 млн т аграрних вантажів. Більшість із них — в напрямку морських портів.