Суд Англії арештував на понад $118 млн активів власників GNT і Olimpex Coupe International

Активи власників компаній GNT Group і Olimpex Coupe International Сергія Грози та Володимира Науменка арештував суд Англії. 

Про це йдеться в повідомленні Argentem Creek Partners (ACP), пише Latifundist.com.

Суд задовільнив позов від кредиторів GNT Group — американських інвестиційних компаній Innovatus Capital Partners (Innovatus) і Argentem Creek Partners (ACP).

Тепер за рішенням британського суду активи власників Одеського зернового термінала на сумму $118 млн підлягають всесвітньому заморожуванню. 

Розслідування, ініційоване кредиторами, довело, що GNT Group ліквідувала все зерно, передане в заставу Innovatus, без погодження із кредиторами.

«Розслідування показують, що все зерно, закладене Innovatus, було шахрайським шляхом ліквідовано власниками GNT Group. Тому у Innovatus не було іншого вибору, окрім як вимагати в Високому суді Англії наказу про замороження активів, щоб запобігти їх подальшому приховуванню Володимиром Науменком і Сергієм Грозою‎»‎, — заявила керуючий директор Innovatus Ана Фірмато.

Регіональний топменеджер ACP Джон Паттон додав, що ACP та Innovatus були змушені разом добиватися правосуддя після виявлення великомасштабної розтрати активів і численних корпоративних правопорушень.

«‎Судове рішення дає нам можливість розпочати примусові дії. Після того як GNT Group передасть контроль над активами у Одеському порту відповідальним операторам, ми не вбачаємо суттєвих перешкод у роботі зернового коридору. Ми готові й надалі співпрацювати з українською державою та інвестувати в Україну», — констатував Паттон.

Нагадаємо, що американський кредитор Argentem Creek Partners (ACP) прагнув примусового повернення коштів проти GNT Group, яка у 2019 році позичила в ACP $75 млн та нібито використала їх не за цільовим призначенням. GNT Group відкидали такі заяви

Водночас компанія Innovatus Capital Partners звинуватила в шахрайстві GNT Group через, нібито, втрату зерна на суму в $25 млн.