У новому році Мінагрополітики працюватиме над збільшенням ліквідності аграрної продукції — Сольський

Мінімальна ліквідність агропродукції наразі є однією з найгостріших проблем для аграріїв України. Ціни на зерно залишаються занадто низькими для українського виробника, а логістична складова дуже дорогою.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час прес-конференції в Медіацентрі Україна повідомив, що Мінагрополітики в наступному році буде працювати над вирішенням цієї проблеми.

«Якщо минулого року основна робота Міністерства була зосереджена на відновленні морського експорту та пошуку альтернативних шляхів, то цього року нам потрібно працювати над збільшенням ліквідності ринку, якому не вистачає кредитних коштів. Ми шукаємо інструменти, щоб змінити ситуацію», — сказав Микола Сольський.

Він також зазначив, що наступного року очікується зміна у структурі посівних площ.

«Кукурудза — культура, яка давала найбільший валовий дохід, частково ще залишається не зібраною через погодні умови, ракетні обстріли, проблеми з електроенергією. Тобто поля залишаються не підготовленими до весняних робіт належним чином. Це означає, що багато фермерів перейдуть на інші культури. Зокрема, на соняшник і сою», — сказав Міністр аграрної політики.

Нагадаємо, аналітики підрахували, що через витрати на логістику виробництво зерна в Україні стає невигідним.