На відновлення агросектору України до довоєнного рівня потрібно 2-3 роки — Висоцький

Оскільки в Україні аграрний сектор багатогалузевий, щоб відновити показники довоєнного періоду, йому знадобиться не один рік.

Про це в ефірі національного марафону «Єдині новини» зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«Все залежатиме від напрямку агросектору. Звісно, найшвидший цикл відновлення — в рослинництві, хоча розмінування досить складна процедура. А також у птахівництві. Але, якщо скласти всі фактори воєдино, то, на жаль, повноцінне відновлення нашого агросектору займе орієнтовно 2-3 роки, залежно від типу виробництва. Це якщо говорити про показники довоєнних часів», — сказав Тарас Висоцький.

Він наголосив, що, попри війну, українські фермери в усіх куточках України, де це було можливо, продовжували польові роботи.

«Зібрана інформація по посівних площах на 2023 рік показує, що всі ми віримо в ЗСУ і ця віра допомагає аграріям зараз готуватися до посіву максимально можливих площ уже цієї весни», — підкреслив заступник міністра.