НІБУЛОН знов запустив у роботу перевантажувальний термінал у Миколаєві

Українська елеваторна компанія «НІБУЛОН» повідомила про повернення до роботи свого перевантажувального терміналу у Миколаїві.

Про це в інтерв'ю виданню Ліга.НЕТ розповів власник компанії Андрій Вадатурський.

Він зазначив, що наразі «НІБУЛОН» працює у сладних обставинах: деякі зернові термінали компанії опинились на окупованих територіях і деякі на річках, якими зараз немає судноплавства.

«Але з приємних новин — ми вчора запустили термінал у Миколаєві»,— додав Андрій Вадатурський.

Поки що все зерно, яке вивозилось річками і далі через Миколаїв, вивозять автотранспортом і залізницею. Кінбурнська коса поки підконтрольна росіянам. Тому в країні немає судноплавства, Миколаїв, Херсон, річки — не працюють. Інвестиції, які «НІБУЛОН» робив останні 20 років у цю галузь, — не працюють. Але очільник «НІБУЛОНУ» вірить, що ЗСУ зможе змінити ситуацію на краще і Миколаїв приєднається до Зернової ініціативи.

«Будемо сподіватись, що ЗСУ звільнять Кінбурнську косу. 30-35% експорту зерна проходило через Миколаївські термінали, їх 16. Це збільшить конкурентність і знизить ціну перевалки»,— говорить Андрій Вадатурський.

А до тих пір робота на воді в Міколаївському регіоні залишається дуже небезпечною. Російські війська обстрілюють протитанковими ракетами приватний не військовий флот, на обстріляному буксирі «НІБУЛОНУ» загинуло троє робітників. Зараз компанія опікується дітьми загиблих співробітників.

Нагадаємо, через блокаду Миколаївського порту експорт «НІБУЛОНУ» впав на 88%.