Експерт розповів що треба враховувати при виборі зерносушарки

Сушильний комплекс «ТАНДЕМ 1+1»
Сушильний комплекс «ТАНДЕМ 1+1»
Джерело фото: Elevatorist.com

Елеваторним господарствам краще придбати сушарки із запасом продуктивності, з урахуванням зростання врожаїв та вологості зерна, яка теж збільшується щороку.

Таку пораду дав керівник компанії «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» Євген Романов в матеріалі: «‎Як вибрати зерносушильний комплекс: покрокова інструкція» на Elevatorist.com.‎

«Зерносушарка — це самостійний високорентабельний бізнес, і зайвих потужностей не буває. В період із середини літа і до середини зими завжди знайдуться сусіди, яким треба сушити зерно», — говорить Євген Романов.

Фахівець також радить господарствам, які планують надавати послуги, провести попередні маркетингові дослідження, і вже на основі тих даних обирати потужність обладнання.

«Необхідно познайомитися з місцевими фермерами на відстані до 50 км. У нас є 5 таких майданчиків, тому зазначимо, що сушити зерно приїжджають і за 100 км. Також потрібно з'ясувати, чи місцевим фермерам дійсно потрібно буде сушити зерно, чи готові вони звертатися до вас, чи є і як працюють конкуренти», — пояснив Єген Романов.

Також важливо знати середню вологість зерна в регіоні та приблизний обсяг врожаїв місцевих фермерів.

Опираючись на досвід, фахівець запевняє — великим господарствам та елеваторам буде мало однієї зерносушарки, яка б знімала 3000 т/% зайвої вологи за добу.

Для більших проєктів «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» пропонує схему «ТАНДЕМ 1+1» — це два послідовно з’єднані комплекси, що можуть сушити до 700 т зерна на добу та знімати до 26% вологості за один прохід без перегріву продукції. Подвійний комплекс працює на 10% вище стандартної продуктивності, а окремо на сушарках можна дороблювати дві різні культури.