Аграрії отримали перші полімерні рукави для зберігання зерна від ФАО

Аграрії почали отримувати полімерні рукави для тимчасового зберігання зерна. 27 жовтня чернігівські аграрії отримали 262 мішки від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), оскільки зерносховища регіону були значно зруйновані під час російського вторгнення.

Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зазначається, що до кінця тижня аграріям надійде ще 1000 мішків. Також фермерів забезпечать комплектами техніки для завантаження збіжжя. 

«Понад 5 млн тонн потужностей для зберігання зерна було знищено. Ми провели велику роботу з нашими партнерами та донорами, плануємо отримати приблизно 35 тисяч рукавів для зберігання зерна, що покриє потребу приблизно на 7 млн тонн зберігання. Крім того, будуть діяти і програми від інших донорів, завдяки яким ми закриємо ще частину зберігання. Важливо, що велика кількість цих рукавів і техніки є українського виробництва, що, своєю чергою, підтримує вітчизняну економіку в цей складний час», — зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Подача заявок та розподілення рукавів відбувається через Державний аграрний реєстр – цифрову платформу, завдяки якій процес є максимально зручним, прозорим та швидким. Зазначається, що через платформу ДАР будуть доступні нові програми підтримки аграріїв.

Термін подачі заявок в ДАР на полімерні рукава для зерна продовжили до 30 жовтня

Для довідки: проєкт реалізується Мінагрополітики та ФАО за фінансової підтримки Канади, Японії та Minderoo Foundation на загальну суму 60,5 млн доларів США.

Нагадаємо, відновлення зруйнованих зерносховищ через війну в Україні оцінюється у $1 млрд — звіт KSE Institute.