Українське дунайське пароплавство транспортувало 3,3 тис. контейнерів за пів року

За пів року ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» перевезло 3298 тис TEU. Спочатку контейнерні перевезення були експериментом, але починаючи із серпня, в УДП вирішили повністю перейти на роботу у режимі контейнерних караванів.
 
Про це повідомив керівник УДП Дмитро Москаленко.
 
Під контейнерний напрям залучили 12 суден — відкритих барж та суховантажних суден-штовхачів.
«Наприкінці травня вдалося вийти на новий рівень логістики та сформувати перший контейнерний караван у складі самохідного судна «Капітан Ширков» і п’яти барж. З того часу контейнерні перевезення флотом УДП стали регулярними. Сформувався пул фрахтувальників, стабільно забезпечується необхідний обсяг як експортних, так і імпортних вантажів», — повідомив керівник.
 
Серед експортних вантажів є соняшниковий шрот та масло, горох, зерно насипом. 
«Одночасно є питання, які ще доводиться вирішувати. По-перше, це перевантаженість контейнерної перевалки в українських портах, де першочергово оброблюються морські судна, та обмеженість можливостей для накопичення контейнерів. По-друге, це тривалий час оформлення транзитної декларації в Галаці і затримки обробки барж на контейнерному терміналі DP World у Констанці, де навантажувально-розвантажувальні операції часто виконуються без відповідного планування», — написав Дмитро Москаленко.
Нагадаємо, УДП має намір долучитися до рейдової перевалки у румунських портах.