Обсяги виробництва українського борошна значно виросли — Рибчинський

На сьогоднішній день обсяги виробництва пшеничного борошна в Україні збільшились, як мінімум, на 50%. 

Таку думку висловив керівник Спілки «Борошномели України» Родіон Рибчинський у матеріалі Elevatorist.com «Робота борошномелів під час війни: навантаження і проблеми».

За його словами, практично всі підприємства на не окупованій території України працюють на повну потужність, а попит на борошно загалом дуже високий.

«Ми сьогодні працюємо фактично на 100%. Кілька підприємств навантажені навіть більше, ніж є їх фактична продуктивність», — зазначає Родіон Рибчинський.

Читайте також: Українські крупи. Внутрішнє споживання та можливий експорт

Зазначимо, що перша десятка найбільших виробників борошна в Україні не знаходиться зараз на тимчасово окупованій території (за даними 11 квітня 2022 року).

«Дефіциту потужностей для переробки і виробництва борошна, як і круп, в Україні не було ніколи. У нас загалом теоретичний об’єм переробки зерна в борошно та крупи складав 6,5 млн т. Це в два з половиною рази більше, ніж Україна виготовляла. Тому зараз проблем із забезпеченням борошном немає взагалі», — додає Родіон Рибчинський.

Нагадаємо, «Зернова База України» від початку війни скоротила своє виробництво на 50% через локальне зниження попиту на продукцію, яку компанія постачає в Житомирську і Київську області, і логістичні проблеми.