ДПЗКУ продовжила безкоштовне зберігання зернових та олійних на своїх елеваторах

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) продовжила дію пільгового періоду на зберігання зернових та олійних. Протягом дії пільгового періоду, який складає 21 календарний день, плата за зберігання не нараховуватиметься. Пільговий період застосовується тільки на послугу зі зберігання зерна.

Про це повідомляє пресслужба корпорації.

«Так, наразі на повну потужність працюють та мають змогу виконувати повноцінний технологічний процес 38 філій АТ «ДПЗКУ». З них 28 лінійних елеваторів можуть надавати послуги з приймання, зберігання, відвантаження зернових, а також додаткові послуги з перевантаження. 9 філій — послуги з переробки та виготовлення готової продукції. Більшість філій мають змогу забезпечити відвантаження зернових як автотранспортом, так і залізничним транспортом», — повідомляють в «ДПЗКУ».

В корпорації зазначають, що на сьогодні пріоритетними напрямками роботи «ДПЗКУ» є послуги з переміщення зернових з їх подальшим зберіганням та доведенням до кондиції. Логістичні центри «ДПЗКУ» також надають послуги з переміщення зернових з потенційно небезпечних територій автомобільним та залізничним транспортом.

Нагадаємо, компанія «Вайтерра Україна» надала АТ «ДПЗКУ» 2 000 т пшениці для переробки на потреби мирного населення. Виготовлене борошно буде направлено як гуманітарна допомога в регіони, які найбільше постраждали від російської агресії.