В Україні спостерігається стрімке зниження цін на фуражну кукурудзу

З початку квітня в Україні стрімко знижуються ціни на фуражну кукурудзу. Тиск на ціни виник через низький попит трейдерів на тлі блокади морських портів України, який зумовив формування на ринку надлишку пропозиції кукурудзи, а також прогнози високих перехідних залишків поточного МР.

Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ».

Станом на 13 квітня деякі переробники озвучують ціни попиту на фуражну кукурудзу в межах 6100-7000 грн/т СРТ. На півдні закупівельні ціни сягають 7400 грн/т на тих самих умовах, що на 500-1200 грн/т нижче за показники початку місяця.

Ключові споживачі вже сформували необхідні для роботи запаси кукурудзи і на даний момент здійснювали закупівлі за необхідності переважно партіями невеликих обсягів.

«Крім того, багато птахівницьких і тваринницьких підприємств, які опинилися в безпосередній близькості до зони активних бойових дій або на окупованих територіях, тимчасово не могли нормально функціонувати і в окремих випадках зіткнулися з необхідністю безкоштовної роздачі худоби та птиці або їхньою масовою загибеллю, що також сприяло зниженню цін», — зазначають аналітики.

До того ж, багато покупців повідомляють про намір подальшого зниження цін попиту на тлі активного надходження пропозицій та готовності аграріїв поступатися в ціні.

Нагадаємо, в Україні зменшаться площі посівів соняшнику та кукурудзи.