Відвантаження зерна в Маріупольському порту відбувається без затримок — УкрТрансАгро

Закриття акваторій Чорного та Азовського морів через військові навчання РФ не вплинули на відвантаження зерна в Маріупольському порту, зокрема на зерновому терміналі «УкрТрансАгро».

Про це у коментарі для Еlevatorist.com повідомила пресслужба UTA Group.

«Закриття районів плавання через військові навчання РФ в акваторіях Чорного та Азовського морів не вплинуло на роботу нашої компанії. Усі компанії групи працювали у штатному режимі. Усі судна, номіновані на завантаження на терміналі «УкрТрансАгро», приходили вчасно і відвантажувалися згідно з запланованим графіком. За минулий тиждень терміналом було оброблено 3 судна загальним обсягом 10 400 т з портами призначення Єгипет та Туреччина», — зазначили у пресслужбі.

Зазначимо, шість великих десантних кораблів, ракетний катер ЧФ, тральщик ЧФ, 3 потужних рятувально-буксирних судна ЧФ РФ, корвет Бергової охрани ФСБ РФ наразі проводять великі десантні навчання в районі на захід від Бакальської коси. Бакальська коса — це Раздольненський район на північно-західному узбережжі окупованого Криму, між Кримом та Скадовськом (Херсонська область).

Нагадаємо, Росія оголосила про перекриття для ракетних та артилерійських навчань на тиждень районів Чорного моря разом з судноплавними коридорами. Однак військові навчання РФ у Чорному морі не вплинули на роботу портів України.