Росія перекриє торгові морські шляхи до України — карта

Росія заявила, що перекриває  для ракетних та артилерійських навчань на тиждень райони Чорного та Азовського морів разом з судноплавними коридорами.

Про це повідомив керівник Моніторингової групи по кримських санкціях та свободі судноплавства, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

«Ось так виглядають заявлені РФ перекриття районів Чорного та Азовського морів для ракетних та артилерійських навчань — починаючи з 21:00 (UTC) 13 лютого 2022 року по 21:00 (UTC) 19 лютого 2022 року. Ніяких коридорів для проходу торговельних суден не передбачено. Такого за останні 8 років не було», — зазначив Клименко.

Чорне море в північно-західній частині перекриють від узбережжя окупованого Криму до межі територіального моря України (12 миль, морський кордон), в Азовському морі — від узбережжя окупованого Криму до узбережжя Краснодарського краю.

«Не хочемо ніякої паніки, але це дуже схоже на підготовку до чогось на кшталт «морської блокади» українських портів, про яку ми два роки попереджаємо. Це треба зупинити на найвищому міжнародному рівні. А паніки не треба тому, що при слові «блокада» першими будуть змінювати свої плани судновласники», — додав Андрій Клименко.

Нагадаємо, вчора Асоціація реінтеграції Криму повідомила, що Росія готується перекрити значну частину акваторій в Азовському та Чорному морях, що може вплинути на торгове судноплавство у сполученні з українськими морськими портами.