Форполімер відновив роботу і запрошує до співпраці

Футерування поліуретаном
Футерування поліуретаном

Доброго здоров’я, шановні наші друзі, колеги, партнери! Слава Україні! Науково-виробниче підприємство «Форполімер» раде вас вітати та повідомити вам, що ми почали працювати в нескореному Харкові!

Наша команда в зборі, вже провели синтез поліуретану, отримали чудовий матеріал, тож починаймо!

Основна наша спеціалізація — футерування поліуретаном елеваторного обладнання.

При прийманні та завантаженні технологічних ліній елеватора, зерно дробиться та пошкоджується — норіями, конвеєрами, самопливним обладнанням. Особливо травмує зерно зношене самопливне обладнання. Зовні таке обладнання відремонтоване, але зсередини залишаються зношені краї, які, як лезо, ріжуть зерно, що дуже впливає на якість зернової маси.

Але й зерно, як абразивний матеріал, пошкоджує металеві поверхні обладнання, виводячи його з ладу. Ці фактори впливають на ефективну роботу елеватора, його рентабельність. 

Запобігти зайвим витратам допоможе футерування поліуретаном. Цей матеріал, по-перше, стійкий до стирання, тому захищає обладнання від зносу, а, по-друге, має високу вологостійкість і хімічну стійкість, що допоомагає рятувати внутрішні поверхні обладнання від корозії.

Також, завдяки своїй пружності, поліуретан захищає зерно від пошкодження та дроблення, і зменшує тим самим утворення пилу в виробничих приміщеннях. 

Поліуретан хімічно стійкий матеріал, тому його можна застосовувати на підприємствах зернопереробки.

 Фахівцями ТОВ НВП «ФОРПОЛIМЕР» розроблені різні методи футерування:

  • футерування готовими поліуретановими вкладками в зношені і нові самопливи;
  • футерування методом гарячої адгезії;
  • футерування методом заливки поліуретану;
  • футерування поліуретановими листами, армованими металом, сіткою металевою, тканиною типу БКНЛ;
  • комбіновані методи футерування.

В умовах воєнного стану ми вирішили відновити та впровадити у виробництво послугу футерування самопливного обладнання безпосередньо на майданчику у замовника. В чому суть та переваги цього методу? Наша бригада фахівців приїздить до вас на елеватор, проводить демонтажні роботи самопливного обладнання, потім виконується футерування поліуретаном з послідуючим монтажем вже футерованого обладнання. Переваги цього методу полягають в скороченні часу на виконання робіт та зручності їхнього виконання. Фактично одночасно на одній лінії ви можете приймати чи відвантажувати зерно, а на іншій проводити ремонтні роботи.

Цю послугу ми впровадили ще в 2016 році, але в умовах зручної та налагодженої транспортної логістики, елеватори здебільшого відправляли нам обладнання для футерування безпосередньо на виробництво. Раніше ми виїздили на такі роботи, коли був великий об’єм, а виконати його потрібно було в найкоротші строки. Зараз же, в умовах воєнного стану, коли виникають труднощі з логістикою, такі наші послуги будуть дуже актуальними.

Проте який би метод поліуретанового футерування ви не обрали, футерування повинно бути! Нагадуємо ще раз: якість і надійність поліуретанового футерування залежить від трьох складових — це якість матеріалу, правильно підібраний метод футерування й правильний монтаж. Тоді ви збережете зерно від травмування, а ваше обладнання служитиме вам довго й забезпечуватиме прибутки.

Лариса Ткаченко, комерційний директор ТОВ НВП «Форполімер»

www.forpolimer.com.ua, тел: +38-0660459888, +38-098-793-93-15