Перше модернізоване судно УДП вирушило до Сербії

Перше модернізоване судно «Українського Дунайського пароплавства» Kapitan Antypov прямує з Австрії до Сербії. Там воно візьме свій перший вантаж, повідомили в пресслужбі компанії.

Читайте всі новини елеваторного ринку в нашому Телеграм-каналі

«За словами членів команди, у судна вражаюча швидкість та відчутна економія палива. Більш точні дані зможемо повідомити після першого рейсу, але перші результати перевершують наші очікування», — йдеться у повідомленні.

Також на верфі ÖSWAG тривають роботи з модернізації вже другого судна того ж типу — Fedir Riabinin. Там спільно працюють українські та австрійські спеціалісти.

Як зазначили в УДП, програма модернізації не зупиняється.

«Завдяки підтримці нашого міністерства, з’явилась можливість повноцінно завершити перший етап модернізації — провести заміну двигунів та іншого обладнання на 5 річкових суднах УДП типу Kapitan Antypov», — повідомили в пароплавстві.

Читайте також: УДП: Міжнародні партнери закликають розробити недискримінаційний тариф на перевезення залізницею, щоб вирівняти баланс між портами Одеси та Дунаю

  • УДП наполягає на необхідності запровадження знижки в розмірі 30% на залізничні перевезення агропродукції до станцій Ізмаїл та Рені.
  • У серпні пароплавство було змушене перейти на 6-годинний робочий день, аби зменшити витрати.

Євгенія Тулаїнова, Elevatorist.com, 2024 р.