5 елеваторів отримали від USAID обладнання для навантаження зерна

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» надав п'ять телескопічних навантажувачів агрокомпаніям, йдеться у повідомленні пресслужби проєкту.

Цікаве і корисне про елеватори та зберігання зерна дивіться на нашому YouTube-каналі

Обладнання отримали Агрофірма Дзвони, Кушпіт, AGRO-ORMS, Agroco та Кищенці.

Використання навантажувачів прискорить відвантаження та навантаження зерна на елеваторах підприємств і загалом дозволить відвантажувати до 185,1 тис. т на рік.

Агрофірма Дзвони використовуватиме новий навантажувач для завантаження причепів під час жнив, транспортування зерна та наповнення зерном великих мішків. Компанія очікує, що обладнання оптимізує загальну роботу на елеваторі та збільшить його пропускну спроможність на 150%.

Агропідприємство Кушпіт також використовуватиме нове обладнання для роботи на елеваторі замість застарілих навантажувачів.

Аграрна компанія «AGRO-ORMS» очікує, що використання нового обладнання дозволить не лише збільшити обсяг перевалки зерна, але й оптимізує логістичні витрати компанії.

Господарство «Кищенці» очікує, що використання нового обладнання дозволить обробляти до 4,5 тис. т зерна щодня та збільшить пропускну спроможність завантаження зерна на 50%.

Підприємство Agroco до отримання обладнання від Проєкту USAID використовувало власний телескопічний навантажувач для навантажувальних робіт і на елеваторі, і на фермі. Тепер компанія планує подвоїти свою денну потужність завантаження зерна.

Читайте також: USAID компенсуватиме 30% вартості техніки для перевалки зерна Заводу Кобзаренка

  • Зі співфінансуванням USAID АГРО було відновлено близько 15% втрачених елеваторних потужностей.

Євгенія Тулаїнова, Elevatorist.com, 2024 р.