УДП вважає за доцільне запровадити знижки на залізничні перевезення до станцій Ізмаїл та Рені

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» наполягає на необхідності запровадження знижки в розмірі 30% на залізничні перевезення агропродукції до станцій Ізмаїл та Рені.

Про це пише АПК-Інформ із посиланням на Telegram-каналі УДП.

Як наголошується, протягом 2022-2024 рр. компанія в середньому сплачувала в держбюджет 7,5 євро податків з кожної тонни вантажу.

«Наш результат пояснюється просто — ми державні, ми працюємо виключно в білу, нічого не оптимізуємо. Навіть наша офшорна компанія є податковим агентом України. Якщо держава зацікавлена отримувати податки з перевезень агропродукції, потрібно сприяти завантаженню державного флоту»,— підкреслюють у компанії.

У зв’язку з цим у УДП вважають за необхідне «просто зараз» прийняти три основних рішення, першим з яких є внесення змін у постанову Кабміну №581, які запроваджують знижку на залізничні перевезення до порту Ізмаїлу. Компенсатором, про який каже Укрзалізниця, в цьому разі стане збільшення податків з річкових перевезень флотом компанії.

Також пропонується створити наглядову раду ПрАТ «УДП», що відкриє доступ до міжнародного фінансування модернізації флоту. Новий флот, зі свого боку, забезпечить значно вищу рентабельність перевезень.

Нарешті, мають бути погоджені зміни до фінансового плану УДП, щоб підприємство могло позбавлятись десятків тисяч тонн металобрухту.

«Це мільйони гривень податків плюс кошти на модернізацію, тобто створення сучасного значно менш витратного флоту»,— вважають у компанії.