УДП: Міжнародні партнери закликають розробити недискримінаційний тариф на перевезення залізницею, щоб вирівняти баланс між портами Одеси та Дунаю

Потужності порту Констанца досить значні (5 млн т на місяць), але різниця між вартістю експортної логістики через Одесу та Констанцу складає 10-15 $/т, тож Україна має подбати про дієздатність дунайського експортного напряму. Про це наголосили міднародні парнери зі США та ЄС на черговій онлайн-зустрічі, повідомляє «Українське Дунайське пароплавство».

Читайте всі новини елеваторного ринку в нашому Телеграм-каналі

Що пропонують міжнародні партнери:  

  • забезпечити стабільний мінімальний транспортний потік на Дунаї; 
  • розробити недискримінаційний тариф на залізничні перевезення, щоб вирівняти ціновий баланс між портами Одеси та Дунаю. 

«Позиція представника Європейської Комісії Алана Барона та представників команди помічника державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймса О’Браєна абсолютно збігається з тим, на чому постійно наголошує команда УДП», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: УДП: Перевізники вважають, що ситуація на Дунаї зараз гірша, ніж під час світової фінансової кризи 2008 року

  • УДП наполягає на необхідності запровадження знижки в розмірі 30% на залізничні перевезення агропродукції до станцій Ізмаїл та Рені.
  • У серпні пароплавство було змушене перейти на 6-годинний робочий день, аби зменшити витрати.

Євгенія Тулаїнова, Elevatorist.com, 2024 р.