В серпні Укрзалізниця майже на 14% наростила загальні обсяги перевезень

В серпні 2023 року Укрзалізниця перевезла в усіх видах сполучень 12,266 млн тонн вантажів. Це на 13,8% більше серпня 2022 року та відповідає показнику липня 2023 року, незважаючи на падіння експортних перевезень через блокування зернової угоди.

Таку інформацію надала пресслужба УЗ.

«Лідерами за обсягами перевезень у серпні 2023 року традиційно були мінбудматеріали (3,203 млн тонн), кам’яне вугілля (2,348 млн тонн), залізна та марганцева руда (2,060 млн тонн) зернові вантажі (1,677 млн тонн)», — йдеться у повідомленні.

За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка, серпневий ріст показників вантажної роботи обумовлений активізацією перевезень у внутрішньому сполученні, зокрема будівельних вантажів для відновлення інфраструктури країни.

Так, загальний обсяг перевезень вантажів залізничним транспортом у внутрішньому сполученні в серпні 2023 року зріс на 34,5% до серпня 2022 року та склав 8,312 млн тонн. Зокрема, перевезення зернових вантажів зросли на 56% (до 744,3 тис. тонн).

Натомість з об’єктивних причин у серпні зафіксовано падіння експорту на 17,7% — до 3,297 млн тонн. Експортні перевезення основного стратегічного вантажу — зернових — показали в серпні 2023 року падіння на 45,3% (до 875,8 тис. тонн).

«Блокування морських портів та зернового коридору, обмеження пропускної спроможності наших європейських партнерів призводять до зниження показників експорту українських вантажів, проте ми очікуємо зміни цієї тенденції в активний осінній сезон перевезень та вкотре наголошуємо, що Укрзалізниця готова перевозити в рази більші обсяги вантажів та активно долучатись до розбудови необхідної інфраструктури й пошуку всіх можливих шляхів сполучення українських вантажовідправників з європейськими клієнтами», — констатував Євген Лященко.

Він також нагадав, що днями польська та українська залізниці домовилися про спільну роботу з розвитку пасажирських і вантажних залізничних перевезень між країнами задля збільшення експортно-імпортного потенціалу. Це перша з 1994 року угода такого рівня між залізницями двох країн.