В Польщі термінал BCT запустив інтермодальний сервіс для експорту українських вантажів

Балтійський контейнерний термінал (Baltic Container Terminal, BCT) у польському порту Гдиня розпочав співпрацю з логістичним оператором Fortis Logistics Group та Multimodal Solutions&Services, запустивши пряме інтермодальне сполучення для експорту українських товарів.

Про це пише «Логіст.Today».

Зараз BCT приймає поїзди з контейнерними вантажами, переважно кукурудзою, зерном і шротом. Оператором повнорозмірних поїздів є компанія Fortis Logistics, яка вже багато років успішно забезпечує доправлення українських вантажів транзитом через Польщу.

Маршрутні потяги довжиною 600 м, що курсують між Славкувом і Гдинею, наразі складаються з 22 вісімдесятифутових вагонів SGGRS, які вміщують 44 сорокафутових контейнера. Сполучення починалося з 3 поїздів на тиждень, тепер їхня кількість зросла до 6. Українська сільськогосподарська продукція доставляється до Славкува у вагонах колії 1520 мм, де її перевантажують у контейнери та відправляють до Гдині і далі світом.

«Запуск такого ефективного інтермодального сполучення свідчить про те, що використання BCT як перевалочного пункту для контейнерних українських вантажів є серйозною альтернативою масовому транзиту української сільгосппродукції через територію Польщі. Контейнери завантажуються безпосередньо на морські судна, які регулярно заходять на термінал», — йдеться у повідомленні.

Наразі термінал спільно з партнерами також працює над покращенням потоку імпортних перевезень до України, використовуючи вже наявні сполучення.