За останній рік війни в Україні на 10-15% зросла кількість виробників борошна

За час повномасштабного вторгнення в Україні зросла кількість виробників борошна. Спілка «Борошномелів України» оцінює приріст в 10-15%.

Про це Elevatorist.com розповів директор Спілки Родіон Рибчинський.

За його словами, зростання сталося головним чином за рахунок відновлення невеликих та середніх млинів з потужністю переробки від 10 до 50 тонн зерна на добу, які раніше не працювали.

«На жаль, я впевнений, що цикл роботи таких млинів не буде довгим, бо їм важко конкурувати з промисловими виробниками. В першу чергу — через якість продукції, тому що на малих млинах нема можливості досягти потрібного рівня. Ми це вже проходили в 90-ті і на початку 2000-х років, коли був бум малих виробництв. Через 5-7 років практично всі вони закрилися, за винятком дуже невеликої кількості»,— зауважив Родіон Рибчинський.

Також в Україні за період повномасштабного вторгнення відкрили як мінімум одне велике підприємство: млин компанії «Волинь-зерно-продукт» з сучасним швейцарським обладнанням та потужністю в 150 тонн переробки на добу. У «НІБУЛОНі» теж розглядають можливість будівництва потужного млина в Ізмаїлі.

Подробиці читайте: Ми це пережили в 90-х: про бум виробництва борошна та перспективи невеликих млинів