Заступника мера Рені звинувачують в вимаганні хабарів від експортерів

Колишнього заступника мера м.Рені Андрія Лантінова звинувачують в тому, що він вимагав гроші від компаній-експортерів агропродукції Дунайським каналом через місцевий морський торговельний порт.

Про це повідомляє місцеве ЗМІ 368.media.

Зазначається, що Андрій Лантінов у 2017 році був заступником мера Ігоря Плехова, якого  обвинувачують в одержанні 50 тис. доларів неправомірної вигоди за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Справу передали до ВАКС.

В свою чергу Андрій Лантінов отримав підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК.

«Слідство вважає, що він на посаді директора ТОВ «Дунай-Транзитсервіс» в серпні розробив схему вимагання  коштів від експортерів. Так він отримав 730 тис. грн на рахунок компанії у якості оплати за його діяльність. Мова йшла про вплив на службових осіб ДП «Ренійський морський торговий порт»,  АМПУ, та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, пов’язаних з контролем під час експорту зерна», — йдеться у повідомленні.

Андрія Лантінова арештували, він вийшов під заставу у 1,5 млн грн із зобов'язанням не відлучатися за межі Одеської області без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Нагадаємо, правоохоронці ліквідували хабарницьку схему при експорті зерна на Одещині.