В Україні планово відремонтували 400 км залізничних колій

АТ «Укрзалізниця» паралельно з відбудовою зруйнованої інфраструктури продовжує проводити планові ремонти колій. За 5 місяців 2023 року залізничники відремонтували понад 400 км колії.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Найактивніші роботи наразі тривають у Львівській, Київській та Одеській областях. Загалом у січні-травні 2023 року колійники оновили 227,7 км залізничних шляхів середнім ремонтом та 175,8 км — капітальним.

«Попри війну маємо підтримувати інфраструктуру в належному стані та максимально надолужувати прострочені ремонти. Цьогоріч загалом планується відремонтувати різними ремонтами 1300 км колій. Третину вже зробили», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Зазначається, що завершили капітальний ремонт колій на перегоні Свалява — Вовчий та на станції Глинна-Наварія у Львівській області.

«Активно триває капремонт колій на перегонах Любомль — Мацеїв на Львівщині, Вільногірськ — Ерастівка на Дніпропетровщині та Подільськ — Чубівка на Одещині. На цих напрямках роботи завершаться в червні-липні», — повідомили в УЗ.