Компанія НІБУЛОН відновла перевезення зерна Дніпром

Компанія «НІБУЛОН» відновила річкові перевезення на середньому Дніпрі. Протягом квітня-травня 2023 року річкою транспортували більше 15 тис. т зерна. Продукцію перевантажують у вагони у філії «Кременчуцька».

Про це повідомила пресслужба компанії.

Зазначається, що восени 2022 року «НІБУЛОН» відновив роботу всіх річкових елеваторів, які розташовані на підконтрольній Україні території, — філії «Зеленодольська», «Градизьк», «Хортиця», «Тернівська», «Вітове», «Новоодеська», «Переяславська», «Вознесенська» та «Кременчуцька».

«Навесні «НІБУЛОНу» вдалося відновити перевезення на середньому Дніпрі. Зараз тут працюють буксири «НІБУЛОН-10», «Гермес-2» та несамохідні баржі УАК-1, УАК-2, УАК-3, УАК-4, а філія «Кременчуцька» виконує роль центрального перевалочного хабу, який здійснює приймання зерна з водного транспорту та перевантажує у вагони», — розповіли в компанії.

Надалі в «НІБУЛОНІ» планують збільшити обсяги з надання послуг стороннім організаціям в Ізмаїлі, а також нарощувати обсяги перевезень на Констанцу за рахунок оптимізації маршрутів. Нагадаємо, компанія налагодила перевезення зерна з Ізмаїла в румунський порт Констанца власним флотом.

«Досвід проходження морських шляхів, отриманий взимку та навесні, дозволяє компанії обирати саме морські маршрути слідування замість руху Дунаєм, що впливає на швидкість обертання флоту», — зазначили в повідомленні.