Bunge та Viterra підписали остаточну угоду про злиття

Зернотрейдери Bunge (BG.N) і Viterra, що підтримується Glencore (GLEN.L), підписали остаточну угоду про злиття. Після об'єднання на глобальному агроринку з'явиться компанія вартістю близько $34 млрд включаючи борги.

Про це заявили у компанії Bunge, пише Latifundist.com.

Зазначається, що угода наближає об’єднану компанію до провідних конкурентів Archer Daniels Midland (ADM) і Cargill, оскільки Bunge і Viterra оцінюють по приблизно $17 млрд кожну. Акціонери Bunge володітимуть приблизно 70% компанії.

«Угода є безпрецедентною за розміром у світовому сільськогосподарському секторі. Це сталося після того, як у 2022 році Bunge опублікував рекордний скоригований прибуток завдяки обмеженим світовим поставкам зерна через війну в Україні», — зазначили в компанії Bunge.

Угодою передбачається, що акціонери Viterra отримають близько 65,6 млн акцій Bunge вартістю близько $6,2 млрд і близько $2 млрд готівкою. Також Bunge також візьме на себе $9,8 млрд боргу Viterra. Акціонери Viterra володітимуть 30% об’єднаної компанії після закриття угоди в середині 2024 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що світовий зернотрейдер Viterra веде переговори про злиття з Bunge — Reuters.