Об'єми перевезення зерна знизилися до мінумуму за останні 5 місяців — УЗ

У квітні впали обсяги перевезення зерна до мінімальних показників за останні п’ять місяців. За 19 діб квітня УЗ перевезла на експорт 1 млн 537 тис. т зерна. 

Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

Зазначається, що в напрямку портів транспортовано 1 млн 157 тис. т, а до західних прикордонних переходів — 380 тис. т.

«Це нижче показника минулого місяця і нижче показників останніх майже п’яти місяців. Якщо така динаміка буде зберігатися, то загалом за місяць перевеземо на експорт менш ніж 2,5 млн т. У найкращі місяці ми перевозили 3,2 та 3,4 млн т», — розповів Валерій Ткачов.

Суттєве просідання перевезень виникло через заборону імпорту рядом країн та з сповільненням роботи «зернового коридору».

Обсяги навантаження агропродукції також скоротилися. З початку квітня показник становив 1 млн 457 тис. т. Це 21,9% від загального обсягу. Водночас середньодобове навантаження у квітні становить 77 тис. т.

«Восени та у січні ми вантажили понад 100 тис. т. Тож бачу просідання середньодобового навантаження зерна. Ми очікували, що буде приблизно 93 тис. т, але, на жаль, маємо на сьогодні лише 77 тис. т», — зауважив Валерій Ткачов.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» в березні 2023 року перевезла рекордну кількість вантажів за весь час війни.