Кернел деверсифікував свою зернову та олійну логістику


Джерело фото: career.kernel.ua

«Кернел» взяв курс на переорієнтацію експорту на європейський ринок. Проте класичні вагони-зерновози в Європі є в дуже малих кількостях. Це унеможливлює виконання планів перевезень компанії. Тож в «Кернелі» прийняли рішення придбати 400 танк-контейнерів для перевезення олії.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Крім того, був підписаний довгостроковий контракт з польськими партнерами про виготовлення 2000 залізничних контейнерів з комплексом послуг з перевезення. Наразі «Кернел» має в оперуванні 1440 контейнерів від польських партнерів, а також 100, побудованих українським Дослідно-механічним заводом «Карпати».

Оскільки контейнери потрібно перевозити на платформах, компанія побудувала під свої контейнери платформи, а також заключила довгострокові контракти з будівництва платформ з польськими та українськими виробниками.

Наразі більшість контейнерів задіяні для внутрішніх перевезень: у грудні 2022 року вдалося досягти показників 52 тис. тонн зернових для експорту через порт, план на січень та лютий 2023 року – 70 та 80-85 тис. тонн відповідно.

«Придбання та будівництво танк-контейнерів та платформ для них – це рішення для диверсифікації та доступності рухомого складу для перевезення власних об’ємів як по Україні, так і до Європи. Наявність контейнерів додає компанії гнучкості, стійкості та швидкості перевезень у напрямку європейських коридорів. Можна переставляти контейнери з широких платформ на вузькі та їхати до портів Німеччини, Прибалтики і Нідерландів. Адже всюди в Європі є розвинена інфраструктура для контейнерних відправлень»,— сказав керівник служби залізничної логістик Михайло Кравченко.