Потреби ринку в полімерних рукавах в новому сезоні будуть перекриті на 200% — Планета Пластик

Планета Пластик має намір на 200% перекрити потреби ринку в полімерних рукавах для зберігання зерна
Планета Пластик має намір на 200% перекрити потреби ринку в полімерних рукавах для зберігання зерна
Джерело фото: «Планета Пластик»

Єдиний в Україні виробник полімерних рукавів для зберігання зерна «Планета Пластик» відновили виробничі лінії після руйнування та почали виготовляти рукава для зберігання зерна й тепличну плівку. Потужності підприємства знаходяться в Ірпені, тому у березні 2022 року опинилися під ворожим вогнем.

Про це в матералі Elevatorist.com розповів директор підприємства Костянтин Ващенко.

Зараз на заводі працює 7 виробничих ліній, полімерні рукави для зберігання зерна виготовляють на трьох. «Планета Пластик» вже закупила необхідну сировину на 2023 рік і робить продукцію для нового зернового сезону.

«Я зараз не можу назвати точну цифру, скільки саме рукавів зробимо за цей рік, але з впевненістю кажу, що ми можемо покрити ринок України на 200% — можемо закрити всі потреби аграріїв, помножені на два», — стверджує Костянтин Ващенко.

Читати детальніше — Планета Пластик: попри війну ми можемо покрити 200% потреб у зернових рукавах в Україні

Очільник компанії говорить, що повернення «Планета Пластик» на ринок нормалізувало ситуацію з ажіотажем та надвисокими цінами на полімерні рукави у поточному сезоні.

«Ми бачили, що відбувається в країні, що закриваються морські шляхи для експорту зерна. Тому розуміли, що зараз аграріям буде складно, треба зберігати врожай, і вирішили спершу відновлювати саме напрямок зернових рукавів. Ми з цим дуже добре впоралися», — говорить Костянтин Ващенко.

Поки інженерний відділ «Планета Пластик» відбудовував виробничі лінії, в компанії також налагоджували нову логістику сировини, бо більшу частину полімерів раніше постачали морем через Одеський порт.

Перші зернові рукави після відбудови почали виробляти в липні 2022 року. Відвантаження продукції відбувалося відразу з виробничих ліній, які працювали 24/7. «Планета Пластик» виготовляла продукцію не тільки для замовників-аграріїв. Компанія виграла тендер та виготовила рукава для програм міжнародної підтримки від ФАО і USAID, які в кінці 2022 року передавали українським фермерам.

«Уявіть: квітень, у нас повністю пошкоджене виробництво, знищені всі склади та запаси, а ми підписуємо контракти на постачання рукавів для зберігання зерна на липень. І що, ви думаєте, відбулося? Ми виконали всі замовлення день в день!!! Не підвівши жодного аграрія. Саме за це нас і цінують», — розповідає керівник.

Загалом збитки від військових дій на підприємстві повністю ще не підрахували, експертиза досі триває. За словами Костянтина Ващенка, попередні втрати можна оцінити в межах 40 млн доларів США.